Collectie Jos Knaepen op Art on Paper

1 oktober 2024

Een selectie abstracte kunstwerken, uit de verzameling die Jos Knaepen aan de Koning Boudewijnstichting schonk, is uitzonderlijk te zien op de kunstbeurs Art on Paper. Van 3 tot 6 oktober 2024 kunt u deze boeiende presentatie, met grote namen als Larry Bell, Jean Fautrier, Sam Francis, Henri Michaux, Robert Motherwell, David Nash … bewonderen in de Gare Maritime van Tour & Taxis.

 

Door het oog van de verzamelaarster

Jos Knaepen was een dame met een grote fascinatie voor abstracte kunst. Haar collectie met 56 werken, die ze een halve eeuw lang heel doelgericht verzamelde, liet ze na aan de Stichting. De verzameling omvat werk van grote namen, zoals Sam Francis, Robert Motherwell, Ben Nicholson, Alan Green, George Grosz en andere abstracte kunstenaars uit de tweede helft van de twintigste eeuw. Wat de collectie Knaepen zo bijzonder maakt, is dat de meeste werken gerealiseerd werden op papier. Deze collectie sluit dan ook perfect aan bij de kunstbeurs Art on Paper, die gewijd is aan zowel hedendaagse, moderne als oude tekenkunst.

Een collectie in beweging

Het was de wens van mevrouw Knaepen om haar collectie te bewaren voor toekomstige generaties en toegankelijk te maken voor het grote publiek. Daarom richtte ze in 2013 ook een Fonds op onder de vleugels van de Koning Boudewijnstichting, zodat haar verzameling ook in dialoog kan gaan met andere werken uit publieke collecties.

De beurs Art on Paper

Art on Paper pakt uit met een buitengewone variëteit aan tekeningen en kunstwerken op papier van meer dan 60 gevestigde en opkomende Belgische en internationale galerijen. De beurs vindt plaats in het kader van de vijfde editie van de Brussels Drawing Week (30 september tot 6 oktober), die een rijkelijk gevuld programma biedt van aan tekening gewijde activiteiten, verspreid over heel Brussel.

Praktische info:
Art on Paper
Gare Maritime — Tour & Taxis
Picardstraat 11, B-1000 Brussel
Van 3 tot 6 oktober
03/10 uitsluitend op uitnodiging
04-06/10: open voor het publiek